Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö, Rikos- ja prosessioikeus

19.8.2020 12.17 Myös hovioikeus hylkäsi syytteen ympäristön turmelemisesta ruoppauksen yhteydessä – kysymys myös oikeudenkäyntikuluista

Myös hovioikeus hylkäsi syytteen ympäristön turmelemisesta ruoppauksen yhteydessä – kysymys myös oikeudenkäyntikuluista

Asiassa oli riidatonta, että A ja B eivät olleet selvittäneet, voiko rannan perkaustyöstä aiheutua ympäristövaikutuksia ja edellyttikö työ ilmoitusta ELY-keskukselle tai aluehallintoviranomaisen lupaa. Todistelussa ei tullut ilmi sellaista, että A ja B olisivat tosiasiallisesti olleet tietoisia joen kunnosta. Hovioikeuden harkinnan mukaan yksinomaan sen perusteella, että joen tilasta oli tiedotusvälineissä julkaistu artikkeleja ja käyty keskustelua sosiaalisessa mediassa, ei voitu tehdä päätelmiä A:n ja B:n tietoisuudesta joen kunnosta ja että heillä olisi ollut perusteltu aihe ennen rannan kunnostukseen ryhtymistä selvittää, oliko toimenpiteen suorittamiselle estettä joen kunnon vuoksi. A:n ja B:n kertomukset siitä, olivatko he keskustelleet luvan tarpeellisuuden selvittämisestä, poikkesivat toisistaan. Kummankaan kertomusta ei voitu pitää näyttöarvoltaan toista vahvempana. Näin ollen A:n kertoman perusteella ei voitu pitää näytettynä, että luvan tarpeellisuudesta oli puhuttu ja että B olisi ottanut hoidettavakseen asian selvittämisen. Selostetuilla perusteilla ja, kun kysymyksessä olevan kaltaisen ruoppauksen suorittaminen on vesilain 2 luvun 6 §:n 1 momentin nojalla sallittu ja lain 15 §:n nojalla ilmoituksenvarainen toimenpide, hovioikeus päätyi siihen, että A:n ja B:n ei voitu katsoa toimineen törkeän huolimattomasti. (Vailla lainvoimaa 19.8.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.