Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

3.8.2020 9.26 PRH: Ilmoita hallitus kaupparekisteriin 16.11.2020 mennessä, jotta yrityksesi välttyy rekisteristä poistamiselta

PRH: Ilmoita hallitus kaupparekisteriin 16.11.2020 mennessä, jotta yrityksesi välttyy rekisteristä poistamiselta

PRH poistaa kaupparekisteristä toimiviakin yrityksiä ja asunto-osakeyhtiöitä, joiden rekisteritiedoissa ei ole merkittynä hallitusta ja jotka eivät ilmoita hallitustaan rekisteriin määräajassa. Poistomenettelyssä on 230 osakeyhtiötä, asunto-osakeyhtiötä ja osuuskuntaa. Ne eivät ole ilmoittaneet hallitustaan PRH:n lähettämästä kehotuskirjeestä huolimatta.

Ks. lista poistomenettelyssä mukana olevista yrityksistä (PRH)

PRH on tehnyt merkinnän poistomenettelyssä olevien yritysten kaupparekisteritietoihin. PRH kehottaa näitä yrityksiä ilmoittamaan hallituksensa kaupparekisteriin 16.11.2020 mennessä. Yrityksille on lähetetty kehotuksesta kaupparekisteriote yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) rekisteröityyn osoitteeseen. Kehotus on julkaistu myös Virallisen lehden numerossa 58/31.7.2020.

Ilmoita hallitus rekisteriin 16.11.2020 mennessä

Jos haluat yrityksesi pysyvän kaupparekisterissä, tee hallituksen muutosilmoitus kaupparekisteriin 16.11.2020 mennessä. Hallituksen kokoonpanon täytyy olla yhtiöjärjestyksen tai sääntöjen mukainen.

Voit tarkistaa yrityksesi rekisteröidyt tiedot ja ostaa yrityksen rekisteröidyn yhtiöjärjestyksen PRH:n Virre-tietopalvelussa.

Tee ilmoitus sähköisesti YTJ-palvelussa. Katso ohjeet prh.fi-sivuilta:

Hallituksen muutosilmoitus maksaa sähköisessä palvelussa 40 euroa ja paperilomakkeella 95 euroa.

Kaupparekisteristä poisto joulukuussa

PRH voi poistaa toimivankin yrityksen kaupparekisteristä, jos yritys kehotuksista huolimatta ei ilmoita hallitustaan määräaikaan 16.11.2020 mennessä ja yrityksen määräämiselle selvitystilaan ei ole edellytyksiä. Rekisteristä poistot tehdään joulukuussa.

Poistomenettely perustuu osakeyhtiölakiin (20 luku 4 §), osuuskuntalakiin (23 luku 4 §) ja asunto-osakeyhtiölakiin (22 luku 4 §).

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lähteet: PRH 31.7.2020

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.