Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Työ- ja sosiaalioikeus

28.7.2020 11.24 Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen: Työtehtävien hoitaminen puhelimella ja erityisesti WhatsApp

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen: Työtehtävien hoitaminen puhelimella ja erityisesti WhatsApp

Digitalisoituminen ja somettuminen ovat aiheuttaneet monia uusia ongelmia työpaikoilla. Työtehtävien hoitamisen katsotaan yhä useammin edellyttävän mukanaoloa sosiaalisessa mediassa ja sen seuraamista älypuhelimen avulla. Uudenlainen työelämä perustuu monissa työtehtävissä ja enenevästi puhelimeen. Puhelimeen perustuvat työtehtävät ovat tavanomaisia kaikilla työntekijäportailla. Valitettavasti työnantaja ei kuitenkaan aina anna työntekijälle riittävän toimintakykyistä puhelinta. Tämä on johtanut siihen, että työntekijät oman päätöksen perusteella käyttävät työssään myös omaa puhelintaan tai työnantaja vähintään epäsuorasti tätä edellyttää. Työnantajan tulee antaa työntekijälle työn suorittamiseen tarkoituksenmukaiset ja riittävät välineet. Työlainsäädännön mukaan työntekijöiden ei tarvitse käyttää omia työvälineitä. Käytännössä asia ei kuitenkaan ole näin selväjakoinen. Työntekijät suhtautuvat eri tavoin oman puhelimen käyttämiseen työtehtävien suorittamiseen. Joillekin oman puhelimen käyttäminen on normaalia, jotkut taas eivät tähän suostu.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.