Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

20.7.2020 11.35 Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen: Korona ja joukkueurheilijan työttömyysturva

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen: Korona ja joukkueurheilijan työttömyysturva

Joukkueurheilija ei ole Suomessa oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Muutenkin joukkueurheilijan työttömyysturva on ongelmallinen siksi, että häntä on työttömyysturvassa pidetty omassa työssä työllistyvänä, vaikka hän olisi tehnyt työnantajansa eli seuran kanssa työsopimuksen. Uutena piirteenä myös joukkueurheilumaailmaan on tullut se mahdollisuus, että joukkueurheilija yksittäistapauksellisesti harjoittaa pelatessaan yritystoimintaansa. Urheilijat ovat laaja ryhmä erilaisia ammatin harjoittajia. Esimerkiksi yksilöurheilijat eivät kilpaile työsopimuksilla ja ainakin menestyneimmät heistä voidaan ymmärtää oikeudellisesti yrittäjiksi. Joukkueurheilussakin urheilijan asemat poikkeavat toisistaan. Kyse voi olla harrastuksesta tai ammatista riippuen siitä, millä sarjatasolla asianomainen pelaa. Lisäksi korkeimman sarjatason pelaajista osa on ulkomaalaisia, jotka työsopimuksestaan huolimatta markkinoivat agenttinsa avulla itseään kuten esimerkiksi kiistatta yritystoimintaa harjoittavat menestyneet laulajat.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.