Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

13.7.2020 9.44 STM on tarkistanut koronavirusepidemian aikana antamansa määräykset, ohjeet ja suositukset – suurimman osan voimassaolo on päättynyt

STM on tarkistanut koronavirusepidemian aikana antamansa määräykset, ohjeet ja suositukset – suurimman osan voimassaolo on päättynyt

Sekä voimassa olevat, kumotut että voimassaololtaan päättyneet ohjeet ja suositukset ovat kaikki saatavilla kootusti STM:n verkkosivuilta. Jatkossa koronaviruksen ja muiden infektioiden torjuntaan liittyvät kansalaisten ja ammattilaisten ohjeistukset ovat kootusti saatavilla THL:n verkkosivuilla.

Tarkistus on tehty kesällä 2020 vallitsevan tautitilanteen mukaisesti.

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut kevään kuluessa lukuisia ohjeita, suosituksia ja määräyksiä erityisesti kunnille, kuntayhtymille, sairaanhoitopiireille, aluehallintovirastoille ja muille terveydensuojeluviranomaisille. 

Osa ohjeista ja suosituksista on liittynyt valtioneuvoston ja Tasavallan presidentin toteamiin poikkeusoloihin ja valmiuslain mukaisiin poikkeusvaltuuksiin. Osa taas on perustunut muuhun lainsäädäntöön, kuten tartuntatautilakiin ja terveydensuojelulakiin laajamittaisen tartuntatautitilanteen hallitsemiseksi. 

Tarkistuksen jälkeen sosiaali- ja terveysministeriö toteaa, että edelleen voimassa olevia ohjeita ja suosituksia on jäljellä melko vähän. Suurin osa annetuista ohjeista ja suosituksista on todettu vallitsevassa tautitilanteessa vanhentuneiksi tai niiden voimassaoloaika on päättynyt.

Sekä voimassa olevat, kumotut että voimassaololtaan päättyneet ohjeet ja suositukset ovat kaikki saatavilla kootusti sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta.

Ajantasaisia ohjeita Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta

Jatkossa koronaviruksen ja muiden infektioiden torjuntaan liittyvät kansalaisten ja ammattilaisten ohjeistukset ovat kootusti saatavilla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla. Sieltä löytyvät muun muassa ajantasaiset ohjeistukset ikääntyneille ja muille riskiryhmille koronavirusepidemian aikana sekä esimerkiksi kotiin annettavia palveluja tai ympärivuorokautista hoivaa koskevat voimassa olevat ohjeistukset.

Kuntainfo 7/2020 kokonaisuudessaan: Sosiaali- ja terveysministeriön määräykset, ohjeet ja suositukset koronavirusepidemian johdosta

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lähteet: STM 13.7.2020

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.