Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

10.7.2020 13.22 Oikeusasiamies: Millä perusteilla ja kuka voi muuttaa tutkinnanjohtajan päätöstä olla toimittamatta esitutkintaa?

Oikeusasiamies: Millä perusteilla ja kuka voi muuttaa tutkinnanjohtajan päätöstä olla toimittamatta esitutkintaa?

Rikoskomisario pyysi tutkimaan Pohjanmaan poliisilaitoksen oikeusyksikön toimia. Kantelijan mukaan oikeusyksikkö määrää kantelujen johdosta sektorinjohtajan ottamaan uudelleen harkittavaksi asioita, joissa tutkinnanjohtaja on tehnyt päätöksen, vaikka laki ei tunne tällaista menettelyä. Kantelijan mukaan jos asianosainen on tyytymätön tutkinnanjohtajan päätökseen olla aloittamatta esitutkintaa, hän voi saattaa asian syyttäjän, viime kädessä valtakunnansunnansyyttäjän ratkaistavaksi. Oikeusyksikkö antaa tutkinnanjohtajille myös ohjausta ja moitearvosteluja, vaikka tälle ei kantelijan mukaan ole toimivaltaperustetta laissa. Hän kyseenalaisti yleisemminkin poliisilaitosten oikeusyksikköjen toiminnan säädöspohjan riittävyyden.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.