Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

9.7.2020 11.35 Tiiliseinän murtaminen osoittautui varkaalle mahdottomaksi – kyseessä ei kuitenkaan ollut kelvoton yritys eikä lain tarkoittamalla tavalla vapaaehtoinen luopuminen rikoksen täyttämisestä

Tiiliseinän murtaminen osoittautui varkaalle mahdottomaksi – kyseessä ei kuitenkaan ollut kelvoton yritys eikä lain tarkoittamalla tavalla vapaaehtoinen luopuminen rikoksen täyttämisestä

Asiassa oli riidatonta, että A oli murtautunut parturikampaamoon tarkoituksenaan murtautua sieltä seinän läpi kultasepänliikkeeseen anastustarkoituksessa. A oli yrittänyt läpäistä kultasepänliikkeen seinän suurikokoisella liikennemerkin tukijalalla. Valokuvasta oli nähtävissä, että tiiliseinän peittänyttä levytystä ja myös tiiliseinää oli rikottu. A:n käyttämällä tekovälineellä oli ollut mahdollista murtautua kultasepänliikkeeseen. Menettelemällä mainitulla tavalla hän oli saanut aikaan todellisen vaaran rikoksen täyttymisestä. Teko olisi näin ollen voinut johtaa A:n tavoittelemaan lopputulokseen. Yritys ei siten ollut kelvoton. A oli luopunut törkeän varkauden yrityksestä, koska tiiliseinän läpi pääseminen oli osoittautunut oletettua työläämmäksi. Kysymys ei ollut lain tarkoittamalla tavalla vapaaehtoisesta luopumisesta rikoksen täyttämisessä. (Vailla lainvoimaa 9.7.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.