Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

4.6.2020 9.19 Hovioikeus: OK 21:4, jolla käräjäoikeus oli perustellut kuluvelvollisuuden määräytymistä, ei sovellu syyttäjän ajamaan rikosasiaan

ROL 9 luvun 9 §:n mukaan mitä OK 21 luvun 8, 12 ja 13 §:ssä, 14 §:n 2 momentissa sekä 16 §:ssä säädetään riita-asioista, on soveltuvilta kohdin voimassa myös rikosasioissa. Luvun 8 §:n 1 momentin mukaan oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta asianomistajan yksin ajamassa rikosasiassa on soveltuvin osin voimassa, mitä riita-asioista säädetään. Mainittujen säännösten perusteella OK 21 luvun 4 §, jolla KO oli perustellut kuluvelvollisuuden määräytymistä, ei sovellu syyttäjän ajamaan rikosasiaan. HO vapautti valtion velvollisuudesta korvata lievään vahingon tekoon syyllistyneen mutta rangaistukseen tuomitsematta jätetyn oikeudenkäyntikulut. (Vailla lainvoimaa 4.6.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.