Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

1.6.2020 11.10 48 000 suomalaiselle yritykselle lähetettiin tilisiirtolomakkeen sisältänyt kirje - vastaanottajia oli erehdytetty

48 000 suomalaiselle yritykselle lähetettiin tilisiirtolomakkeen sisältänyt kirje - vastaanottajia oli erehdytetty

Asiassa oli HO:ssa riidatonta, että Suomen yritystietopankki SYTP Oy:n nimissä oli lähetetty 48.000 suomalaiselle yritykselle kirje, johon oli sisältynyt esitäytetty, 249 euron suuruinen ja eräpäivän sisältänyt tilisiirtolomake. Kirje oli koskenut ”ilmoitusmaksutarjousta”. Kirjeen vastaanottajista 397 yritystä oli maksanut tilisiirtolomakkeen mukaisen maksun. Riidatonta oli, että vastaaja oli ollut SYTP Oy:n hallituksen ainoa varsinainen jäsen ja toimitusjohtaja. HO katsoi, että kirje oli sisällöltään ja ulkoasultaan laadittu tavalla, joka oli ollut omiaan antamaan vastaanottajille harhaanjohtavan käsityksen siitä, että kysymys oli ollut maksusta, johon vastaanottaja oli jo aiemmin sitoutunut. Kirjeellä oli näin ollen erehdytetty vastaanottajia maksamaan siinä mainittu maksu. (Vailla lainvoimaa 1.6.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.