Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

1.6.2020 11.00 (päivitetty 2.6.2020 7.54) KHO:n päätös liiketoimintasiirrosta - KVL:n ennakkoratkaisu kumottiin ja asia palautettiin KVL:lle uudelleen käsiteltäväksi

Asiassa oli KHO:ssa ratkaistava, onko A:n ja B:n ennakkoratkaisuhakemuksessa tarkoitettuihin pääomarahasto- ja kiinteistösijoituksien luovutuksiin sovellettava EVL 52 d §:ää, kun vastaanottavana yhteisönä on sijoitustoimintaa jatkamaan perustettava, tulon perusteella suoritettavasta verosta vapaa erikoissijoitusrahasto, joka antaa yhtiöille vastikkeena rahasto-osuuksia. KHO katsoi, että esitetyn perusteella A:n ja B:n ennakkoratkaisuhakemuksessa tarkoitettuihin toimiin voidaan soveltaa EVL 52 d §:ää, vaikka vastaanottava erikoissijoitusrahasto on vapaa tulon perusteella suoritettavasta verosta. EVL 52 d §:n soveltamisen edellytyksenä on myös, että siirrettävät varat, velat ja vastuut muodostavat liiketoimintakokonaisuuden. KVL ei ollut antanut ennakkoratkaisua tältä osin. Tämän vuoksi KHO:n oli, ottamatta välittömästi ratkaistavakseen, muodostavatko nyt siirrettäväksi tarkoitetut varat, velat ja varaukset liiketoimintakokonaisuuksia, syytä kumota KVL:n antama ennakkoratkaisu ja palauttaa asia KVL:lle uudelleen käsiteltäväksi. (Julkaisematon 1.6.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.