Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

1.6.2020 10.10 Markkinaoikeus: Rovakaira Oy:n sähkönjakeluverkon toiminnan laatuvaatimusten täytäntöönpanoaikaa ei voitu jatkaa painavista tai erittäin painavista syistä

Markkinaoikeus: Rovakaira Oy:n sähkönjakeluverkon toiminnan laatuvaatimusten täytäntöönpanoaikaa ei voitu jatkaa painavista tai erittäin painavista syistä

Energiavirasto oli katsonut, että Rovakaira Oy:n jaeltuun energiaan suhteutettu investointikustannus ei ole merkittävästi verkonhaltijoiden keskimääräistä investointikustannusta suurempi, eikä yhtiö osoittanut, että toiminnan laatuvaatimusten täyttämiseksi ennenaikaisesti uusittavan verkon määrä olisi sähkömarkkinalain 119 §:n siirtymäsäännöksen mukaisesti merkittävä. Näin ollen sähkömarkkinalain 119 §:n edellytykset täytäntöönpanoajan pidennykselle eivät täyttyneet. Täytäntöönpanoaikaa ei voitu jatkaa painavista tai erittäin painavista syistä. Täytäntöönpanoajan pidennyksen saamisen ehdoton edellytys on, että jakeluverkonhaltijalla on keskimäärin yli 200 metriä jakeluverkkoa yhtä jakeluverkon käyttöpaikkaa kohti. Energiaviraston 13.10.2017 päivätystä ohjeesta 1686/402/2017 jakeluverkon toiminnan laatuvaatimusten täytäntöönpanoajan pidennyksen hakemisesta ilmenee, että Suomessa on kahdeksantoista verkonhaltijaa, joilla sähköverkon pituus käyttöpaikkaa kohden on suurempi kuin Rovakaira Oy:llä. Enimmillään tällainen tunnusluku on 395. Kun otettiin huomioon, että Rovakaira Oy:n vastaava tunnusluku 216 ei ylittänyt pidennyksen saamisen ehdotonta edellytystä kovinkaan suurella marginaalilla, markkinaoikeus katsoi, ettei valituksenalainen päätös ole lopputulokseltaan Rovakaira Oy:n väittämin tavoin suhteellisuusperiaatteen vastainen tai kohtuuton. (Vailla lainvoimaa 1.6.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.