Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Ympäristö

29.5.2020 14.49 Työsuojeluviranomainen määräsi autokorjaamon toiminnan keskeytettäväksi

Työsuojeluviranomainen määräsi autokorjaamon toiminnan keskeytettäväksi

Työsuojeluviranomainen määräsi yhtiän toiminnan keskeytettäväksi, koska se ei ole noudattanut lakisääteisiä työsuojeluun liittyviä velvollisuuksiaan työsuojeluviranomaisen antamista uhkasakkopäätöksistä huolimatta.

Työsuojelutarkastaja teki Oy:hyn lokakuussa 2018 tarkastuksen ja antoi yhtiölle kehotuksen järjestää työntekijöilleen työterveyshuolto sekä selvittää ja poistaa yhtiön työntekijöille heidän työssään käyttämistä kemikaaleista aiheutuvat vaarat.

Yhtiö ei kuitenkaan noudattanut tarkastajan kehotusta, minkä vuoksi työsuojeluviranomainen määräsi yhtiön tekemään ne sakon uhalla. Työnantaja ei kuitenkaan noudattanut uhkasakkopäätöstäkään, minkä vuoksi työsuojeluviranomainen tuomitsi asetetut uhkasakot yhtiön maksettavaksi ja asetti velvoitteiden noudattamiseksi uudet, suuremmat uhkasakot. Sekään ei saanut yhtiötä noudattamaan työsuojeluviranomaisen vaatimuksia. Työsuojeluviranomainen on joutunut tuomitsemaan yhtiölle ja sen edustajalle uhkasakkoja maksettavaksi yhteensä 24 000 euroa.

Koska uhkasakot eivät olleet auttaneet, työsuojeluviranomainen asetti velvoitteiden noudattamisen uhaksi yhtiön työntekijöillään teettämän työn keskeyttämisen. Yhtiö ei noudattanut työsuojeluviranomaisen vaatimuksia tästäkään uhasta huolimatta, minkä vuoksi työsuojeluviranomainen on nyt määrännyt sen täytäntöönpantavaksi. Työsuojeluviranomaisen antama määräys työn teettämisen keskeyttämisestä on voimassa niin kauan, kunnes yhtiö on täyttänyt työsuojeluviranomaisen määräämät velvoitteet.

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lähteet: Itä-Suomen aluehallintovirasto 29.5.2020

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.