Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

29.5.2020 8.27 Vierashuoneessa asianajaja Jouni Alanen: Jätelakiin ehdotetaan huomattavia tarkennuksia jätekuljetusten kilpailutussääntöihin – mikä muuttuu käytännössä?

Vierashuoneessa asianajaja Jouni Alanen: Jätelakiin ehdotetaan huomattavia tarkennuksia jätekuljetusten kilpailutussääntöihin – mikä muuttuu käytännössä?

Vastapainona siirtymiselle kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen koko Suomessa jätelakiin ehdotetaan huomattavia täsmennyksiä jätekuljetusurakoiden kilpailutussäännöksiin. Ehdotusten tarkoituksena on turvata pk-yritysten mahdollisuuksia menestyä urakkakilpailutuksissa. Kuntien ja niiden jätelaitosten tulisi muun muassa käydä markkinavuoropuhelua ennen varsinaista kilpailutusta, jakaa kuljetusurakat osiin sekä turvata muutoinkin pk-yritysten osallistumismahdollisuuksia. Juridisesti ehdotuksilla ei ole suurta merkitystä, sillä vain hankintalain säännöksiä sovelletaan kilpailutuksiin. Käytännössä uudet säännökset kannustaisivat kuitenkin kuntia ja niiden jätelaitoksia hankintalain säännösten ja hengen mukaisiin, kilpailua ja pk-yritysten osallistumismahdollisuuksia edistäviin hankintakäytäntöihin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.