Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

22.5.2020 9.10 Asiallista ja painavaa syytä työsopimuksen irtisanomiselle taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla ei ollut

Asiallista ja painavaa syytä työsopimuksen irtisanomiselle taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla ei ollut

Irtisanomisen taustalla oli ollut taloudellisten ja tuotannollisten seikkojen lisäksi työntekijän henkilöön liittyviä perusteita, minkä vuoksi kantajan osalta oli päädytty irtisanomiseen yhtiössä muutoin yleisesti käytössä olleiden lomautusten sijasta. KO oli katsonut, ettei vastaajayhtiöllä ollut asiassa mainituilla perusteilla ollut asiallista ja painavaa syytä kantajan työsopimuksen irtisanomiselle. Koska irtisanomisperustetta ei ollut ollut, merkitystä ei ollut sillä, että yhtiö oli tarjonnut kantajalle työsuhteen päätyttyä uutta työsopimusta TSL 6 luvun 6 §:n perusteella ja että kantaja oli siitä kieltäytynyt. Rakennusyhtiö haki muutosta KO:n tuomioon. HO ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa. KO:n ratkaisu jäi pysyväksi. (Vailla lainvoimaa 22.5.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.