Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

20.5.2020 12.00 Ulosotossa on kiinnitettävä tarkkuutta velallisen pankkitilillä olevien varojen luonteen selvittämiseen ennen niiden arviointia velallisen palkkatuloksi

Eduskunnan oikeusasiamiehelle tehdyssä kanteluasiassa kysymys oli varsin samanlaisesta tilanteesta, kuin asiassa EOAK/1994/2016. Kihlakunnanvouti y:n lausunnon mukaan tuossa asiassa annetun ratkaisun johdosta kihlakunnanulosottomiehiä on kehotettu kiinnittämään huomiota menettelyyn palkan ulosmittauksessa erityisesti tilanteissa, joissa pankkitilin tilitapahtumien perusteella maksajan suoritukset eivät ole säännöllisiä ja toistuvia. Selvityksen perusteella tässä tapauksessa ei ollut ollut kysymys säännöllisistä tai toistuvista suorituksista, vaan yritykseltä kantelijan pankkitilille tulleesta yksittäisestä maksusta. Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisun mukaan nyt kysymyksessä olevaa asiaa oli arvioitava vastaavasti kuin mitä asiassa EOAK/1994/2016 on tehty. Ottaen huomioon erityisesti ulosoton virallistoimintoisuus, arviointiin ei vaikuttanut se, että kantelijalla olisi ulosoton ennakkoilmoituksen perusteella ollut mahdollisuus olla yhteydessä ulosottoon kysymyksessä olevan pankkitililleen tulleen maksun selvittämiseksi. Kihlakunnanulosottomies x:n menettely asian selvittämisessä ei ollut täyttänyt ulosoton asianmukaisuuden vaatimusta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.