Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

8.5.2020 14.04 Työttömyysetuutta voidaan väliaikaisesti maksaa 6 kuukauden ajan ilman päätöstä

Väliaikaisen muutoksen perusteella työttömyysetuutta voidaan maksaa ilman päätöstä, ennakkona, enintään 6 kuukauden ajan nykyisen 2 kuukauden sijasta. Kuten nykyisinkin, jokaista jaksoa tulee edelleen hakea erikseen. Laki tulee voimaan 11. toukokuuta 2020 ja on voimassa 31. lokakuuta 2020 asti.

Koronaepidemia on aiheuttanut poikkeuksellisen suuren yhtäaikaisen työttömyysetuushakemusmäärän työttömyyskassoille ja Kelaan. Nyt tehtävillä muutoksilla saadaan helpotetuksi toimeenpanoa ja joudutetuksi hakemusten käsittelyä.

Ennakkona maksettavaa etuutta koskevalla muutoksella voidaan turvata työttömyysetuuden maksamista myös ruuhkatilanteissa. Ennakkona maksaminen voi vähentää painetta hakea toimeentulotukea aikana, jolloin työttömyysturvaa koskeva hakemus odottaa varsinaista käsittelyä.

Muut tehtävät muutokset koskevat eräitä työttömyysetuuden sovittelutilanteita.

Tasavallan presidentti vahvisti lain väliaikaisista poikkeuksista työttömyysturvalakiin koronaepidemian vuoksi perjantaina 8. toukokuuta. Laki tulee voimaan 11.5.2020  ja on voimassa 31.10.2020 asti.

  • Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laiksi väliaikaisista poikkeuksista työttömyysturvalakiin covid-19-epidemian vuoksi (HE 61/2020 vp; EV 44/2020 vp)

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.