Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

8.5.2020 11.11 Professori Pekka Nykänen: Ulkomaisen konserniyhtiön yli 10 vuotta vanhat tappiot ja konserniavustus KHO 2020:36

Professori Pekka Nykänen: Ulkomaisen konserniyhtiön yli 10 vuotta vanhat tappiot ja konserniavustus KHO 2020:36

Unionin tuomioistuimen oikeuskäytännön mukaan ulkomaisten konserniyhtiöiden lopullisten tappioiden tulee olla vähennyskelpoisia konserniverojärjestelmissä, jos kotimaisten konserniyhtiöiden tappiot ovat vähennyskelpoisia. Se, mitä lopulliset tappiot ovat ja missä laajuudessa ne tulee saada vähentää ei ole täysin selvää. Myös kansallisten tappiontasausta koskevien säännösten merkitys lopullisten tappioiden vähennysoikeuden kannalta on ollut epäselvä. Ratkaisussa KHO 2020:36 katsottiin, että ulkomaisen konserniyhtiön yli 10 vuotta vanhojen ja siten TVL 119.1 §:n perusteella jo vanhentuneiden tappioiden kattamiseksi annettu konserniavustus ei ollut vähennyskelpoinen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.