Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö, Rikos- ja prosessioikeus

4.5.2020 10.10 Hovioikeus muutti ympäristön turmelemisen ympäristörikkomukseksi ja vapautti vastaajan menettämisseuraamuksesta

Hovioikeus muutti ympäristön turmelemisen ympäristörikkomukseksi ja vapautti vastaajan menettämisseuraamuksesta

A:n syyksi luetusta menettelystä ei väitetty aiheutuneen vahinkoa ympäristölle. Syyksiluettujen ajoneuvojen määrän vuoksi myös ympäristölle aiheutunut vaara oli ollut vähäinen. A:n syyksi luettu ympäristön turmeleminen oli kokonaisuutena arvostellen vähäinen. Hän oli sen vuoksi syyllistynyt ympäristön turmelemisen sijasta ympäristörikkomukseen. A:n rikoksella saamaa hyötyä arvioitaessa oli verrattava rikollista menettelyä sitä mahdollisimman lähellä olevaan lailliseen menettelyvaihtoehtoon (esim. KKO 2002:60). A:lle ei olisi aiheutunut kustannuksia, jos hän olisi menetellyt laillisesti pyytämällä Kuusakoski Oy:n noutamaan jätteeksi luokitellut ajoneuvot kierrätykseen. Koska hänelle ei ollut näin ollen syntynyt rikollisesta menettelystä säästöä, vaatimus rikoksella saavutetun hyödyn menettämisestä oli hylättävä. (Vailla lainvoimaa 4.5.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.