Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

8.4.2020 12.15 Markkinaoikeus: Merkki VICHY BARCELONA on erottamiskyvytön tavaroille "kivennäis- ja hiilihappovedet ja muut alkoholittomat juomat, vitamiineja sisältävät juomat; tonic-vesi (ei-lääkinnälliset juomat); hedelmäpohjaiset juomat; makuainetta sisältävät hiilihappojuomat"

Markkinaoikeus: Merkki VICHY BARCELONA on erottamiskyvytön tavaroille

Markkinaoikeus katsoi, että rekisteröitäväksi haettua merkkiä VICHY BARCELONA on pidettävä kuvailevana luokassa 32 tavaroiden "kivennäis- ja hiilihappovedet ja muut alkoholittomat juomat, vitamiineja sisältävät juomat; tonic-vesi (ei-lääkinnälliset juomat); hedelmäpohjaiset juomat; makuainetta sisältävät hiilihappojuomat" osalta. Sen sijaan merkin yhteys hakemuksen luokassa 32 kattamiin tavaroihin "hedelmäpohjaiset tuoremehut; oluet" on siten etäisempi, ettei keskivertokuluttaja pysty yhdistämään merkkiä riittävän suoraan ja konkreettisesti sanottuihin tavaroihin, jotta tämä voisi heti ja asiaa tarkemmin pohtimatta havaita, että merkillä kuvaillaan kyseessä olevia tavaroita, niiden alkuperää tai tiettyä ominaisuutta. Rekisteröitäväksi haettua merkkiä ei siten ollut pidettävä kuvailevana näiden tavaroiden osalta. (Vailla lainvoimaa 8.4.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.