Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

7.4.2020 8.44 Ohje vuosilomalain, työaikalain ja työsopimuslain säännösten poikkeuksista sote-alalla

Ohje vuosilomalain, työaikalain ja työsopimuslain säännösten poikkeuksista sote-alalla

STM on antanut ohjeen siitä, keihin sosiaali- ja terveydenhuollossa työskenteleviin voidaan soveltaa vuosilomalain, työaikalain ja työsopimuslain säännösten väliaikaisia poikkeuksia.
Valtioneuvosto on antanut uuden asetuksen väliaikaisista poikkeuksista 6.4.2020. Asetus on voimassa 13. toukokuuta 2020 saakka.

Poikkeustoimenpiteiden käyttöönotto edellyttää, että toimenpiteet ovat tarpeen koronavirusepidemian vuoksi. Tarkoituksena on varmistaa riittävä henkilöstömäärä virusepidemian aikana, jotta toimintakyky sosiaalitoimessa ja terveydenhuollossa voidaan turvata koronavirusepidemian vaatimalla tavalla.

STM:n ohjeessa ja sen liitteessä on lueteltu terveydenhuollon ja sosiaalihuollon palveluja ja niihin välittömästi kuuluvia tukipalveluja, joissa työskentelevään henkilöstöön on tarvittaessa mahdollista soveltaa poikkeussäännöksiä. Niitä voidaan soveltaa sekä julkisissa että yksityisissä sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Sosiaali- ja terveysministeriö korostaa, että poikkeustoimenpiteillä ei saa vaarantaa työturvallisuutta ja työntekijän terveyttä. Työnantajan on pidettävä huolta siitä, että työstä aiheutuva kuormitus jakautuu tasaisesti ja työntekijällä on mahdollisuus palautua työn rasituksista.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohje väliaikaisesta poikkeamisesta sovellettaessa eräitä vuosilomalain, työaikalain ja työsopimuslain säännöksiä terveydenhuollossa ja sosiaalitoimessa työskentelevään henkilöstöön

Lisätietoja

Sosiaali- ja terveysministeriön ohje väliaikaisesta poikkeamisesta sovellettaessa eräitä vuosilomalain, työaikalain ja työsopimuslain säännöksiä terveydenhuollossa ja sosiaalitoimessa työskentelevään henkilöstöön

Ohjeen liite

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.