Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

6.4.2020 13.00 Toimeentulotuen asiakas ei saanut maksusitomuksella lääkkeitään - apulaisoikeusasiamies esittää hyvitystä

Erityisen vakavaksi virheen teki se, että kysymys oli ollut kantelijan tarpeellisista lääkkeistä ja lääkehoidon jatkuvuuden turvaamisesta. Asian arvosteluun oli vaikuttanut myös se, että Kelalla olisi ollut mahdollisuus asian tultua ilmi kantelijan yhteydenottojen johdosta korjata virheensä ohjeittensa mukaisella tavalla. Kelalla olisi ollut myös mahdollisuus käsitellä kantelijan yhteydenotto toimeentulotukilain mukaisella tavalla kiireellisenä hakemuksena. Nämä toimenpiteet oli kantelijan kohdalla laiminlyöty. Perustuslain turvaamat oikeudet eivät kantelijan tapauksessa olleet toteutuneet täysimääräisesti. Tämän takia  apulaisoikeusasiamies esitti, että tässä tapauksessa toimeentuotuen järjestämisvastuussa ollut Kela hyvittäisi kantelijalle hänen perusoikeuksiensa loukkaukset.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.