Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

6.4.2020 8.10 Myös hovioikeus hylkäsi syytteen vaarallisen esineen, sähkölamauttimen hallussapidosta tahallisuuden puuttuessa – hovioikeuden aiempi vastaavantyyppinen tapaus ei ollut verrattavissa tähän

Hovioikeus totesi muun muassa, että tahallisuutta on arvioitava rikoslain 3 luvun 6 §:n säännösten perusteella käräjäoikeuden toteamalla tavalla siten, että A:n menettelyn voidaan katsoa olevan tahallista, jos hänen olisi olosuhteiden perusteella tullut pitää ainakin varsin todennäköisenä, että hänen kuljettamassaan autossa on ollut sähkölamautin. Sillä, oliko A tiennyt sähkölamauttimen hallussa pitämisen olevan Suomessa kiellettyä, ei ollut merkitystä. Rikoksen syyksilukemisen edellytyksiä, kuten tahallisuutta arvioidaan kussakin yksittäistapauksessa esiin tulleiden seikkojen valossa. (Vailla lainvoimaa 6.4.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.