Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

1.4.2020 13.00 Työtuomioistuin hylkäsi matkakustannusten korvaamista koskevan PAUn vahvistusvaatimuksen - TES 1.11.2016 - 31.10.2017

Kanteessa vaadittiin vahvistettavaksi, että työnantaja oli työehtosopimuksen perusteella työntekijän asemapaikan vaihtuessa velvollinen korvaamaan matkakustannukset uuteen toimipaikkaan ja maksamaan päivärahaa ajalta ennen kuin asemapaikan muutoksesta oli työsopimuksella sovittu. Työtuomioistuin katsoi asiassa selvitetyksi, että työnantajayritys oli suorittanut työntekijöilleen korvauksia matkakustannuksista tilanteissa, joissa työntekijän asemapaikka oli vaihtunut. Selvitys ei kuitenkaan riittänyt osoittamaan, että suoritukset olisivat perustuneet työehtosopimukseen, kun työehtosopimuksen sanamuoto ei tukenut kanteessa esitettyä vahvistusvaatimusta eikä kysymyksessä olevien työehtosopimusmääräysten tarkoituksesta ollut esitetty selvitystä. Asiassa oli jäänyt näyttämättä toteen, että työehtosopimusosapuolet olisivat yhteisesti ja vakiintuneesti tulkinneet riidanalaisia työehtosopimusmääräyksiä kanteessa kerrotulla tavalla. Kanne hylättiin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.