Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

1.4.2020 8.20 Asianajaja Anne Petäjäniemi-Björklund: Kuka kantaa vastuun sähköisten kilpailutusjärjestelmien toimivuudesta?

Asianajaja Anne Petäjäniemi-Björklund: Kuka kantaa vastuun sähköisten kilpailutusjärjestelmien toimivuudesta?

Hankintayksikön ja tarjoajan välinen viestintä on 18.10.2018 lähtien siirtynyt sähköiseen muotoon EU-kynnysarvot ylittävissä hankinnoissa. Hankintalaki edellyttää, että sähköisessä muodossa tapahtuvassa viestinnässä käytettävien välineiden ja laitteiden sekä niiden teknisten ominaisuuksien on oltava syrjimättömiä, yleisesti saatavilla ja yhteen toimivia yleisesti käytössä olevien tieto- ja viestintäteknologisten tuotteiden kanssa. Ne eivät myöskään saa rajoittaa toimittajien mahdollisuuksia osallistua hankintamenettelyyn. Käytännössä osapuolten välinen viestintä on siirtynyt sähköisiin kilpailutusjärjestelmiin, joita ovat muun muassa Cloudia, Mercell ja Buildercom. Kilpailutusjärjestelmien hyötynä on pidetty tarjousten käsittelyn helpottumista ja nopeutumista ja tarjousten jättämisen yhteydessä tapahtuneiden virheiden vähentymistä. Kun ollaan tekemisisissä sähköisten järjestelmien kanssa, eivät järjestelmät kuitenkaan aina välttämättä toimi sillä tavalla kuin niiden pitäisi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.