Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

25.3.2020 12.40 Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden päätöksen jättää tutkimatta hakemus yksityishenkilön asettamiseksi konkurssiin

Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden päätöksen jättää tutkimatta hakemus yksityishenkilön asettamiseksi konkurssiin

Käräjäoikeus oli jättänyt X Oy:n konkurssihakemuksen yksityishenkilön A:n asettamisesta konkurssiin tutkimatta. Hovioikeus totesi muun muassa, että lain esitöiden (HE 26/2003 vp s. 40) mukaan konkurssimenettelyä voidaan joissain tapauksissa pitää tarkoituksenmukaisena saatavan vähäisyydestä huolimatta. Näin on tilanne esimerkiksi silloin, jos velkojalla ei ole käytettävissään muuta keinoa estää velallisen lisävelkaantuminen. Tällainen tilanne voisi olla käsillä esimerkiksi silloin, kun velallisen yksittäinen täytäntöönpanokelpoinen vero- tai vakuutusmaksuvelka on määrältään vähäinen, mutta on aivan ilmeistä, että velallinen ei kykene maksamaan vastaisuudessakaan erääntyviä muitakaan veroja tai vakuutusmaksuja. Sanotun tyyppisestä lisävelkaantumisen katkaisemisesta ei kuitenkaan ollut tässä asiassa kysymys. Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden päätöksen perustelut muutoin, mutta katsoi, että X Oy ei ollut käyttänyt saatavan perinnässä hyvän perintätavan vastaista tai muutoin sopimatonta menettelyä. (Vailla lainvoimaa 25.3.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.