Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

24.3.2020 11.10 Keskusverolautakunnan ennakkoratkaisu henkilöstöannissa alennettuun hintaan merkittyjen osakkeiden tuloverosta

Keskusverolautakunnan ennakkoratkaisu henkilöstöannissa alennettuun hintaan merkittyjen osakkeiden tuloverosta

A oli verovuonna 2019 merkinnyt työnantajakonserninsa emoyhtiön B ASA:n osakkeita Norjan yhtiöoikeudellisessa sääntelyssä OYL (624/2006) 9 luvussa tarkoitettuun osakeantiin rinnastettavassa menettelyssä, jossa konsernin emoyhtiön pörssistä hankkimia omia osakkeita oli tarjottu konsernin kaikkien työntekijöiden merkittäviksi alennettuun hintaan. Kun otettiin huomioon TVL 66 §:n 1 momentin säännöksen sanamuoto, KVL katsoi, että A:n saama etu oli kyseisen säännöksen nojalla veronalaista siltä osin kuin osakkeen hinnasta saatu alennus oli enemmän kuin 10 prosenttia osakkeen käyvästä hinnasta. Sillä, miten A:n merkitsemät osakkeet olivat aiemmassa vaiheessa tulleet B ASA:n haltuun, ei ollut merkitystä asiassa. (Ei lainvoim. 24.3.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.