Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

24.3.2020 11.40 Vierashuoneessa väitöskirjatutkija, OTM Juho Saloranta: Ylikansalliset tuotantoketjut ja vastuullisuus: mihin matka koronaviruspandemian jälkeen?

Vierashuoneessa väitöskirjatutkija, OTM Juho Saloranta: Ylikansalliset tuotantoketjut ja vastuullisuus: mihin matka koronaviruspandemian jälkeen?

Kun vuorovesi laskee, silloin näkee, kuka on ollut uimassa alasti. -Warren Buffett
Koronaviruksen aiheuttamista vaikutuksista maailmantaloudelle koituu mittavia seurauksia, jotka ovat osittain pitkien globaalien tuotantoketjujen seurausta taloudellisen keskinäisriippuvuuden ollessa nykyisin suurta. Yritysten haavoittuvuus pitkistä tuotantoketjuista ei ole vain taloudellisesti ja sopimusoikeudellisesti hankalaa, vaan kehitysmaissa tuotantoketjuihin liittyy lukuisia ympäristö- ja ihmisoikeusriskejä, jotka tekevät ketjuista entistä haavoittuvampia. Niinpä Buffettia vapaasti lainaten tulee arvioitavaksi, onko yrityksen liiketoimintamalli aidosti kestävä pitkällä aikavälillä, kun COVID-19-pandemia luo mahdollisuuden kaiken uudelleentarkastelulle. Vastuullisuusraportointi on yritykselle instrumentti identifioida tuotantoketjujensa heikkoja kohtia ja reflektoida tätä toimintaansa. Vastuullisuuden huomiotta jättämisellä olisi monia pitkän aikavälin haitallisia seurauksia liiketoiminnalle.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.