Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

19.3.2020 15.15 Komissiolta ohjeet matkustajien oikeuksista poikkeustilanteessa

Komissiolta ohjeet matkustajien oikeuksista poikkeustilanteessa

Komissio on julkaissut ohjeet, joiden avulla varmistetaan EU:n matkustajien oikeuksien yhdenmukainen soveltaminen kaikkialla EU:ssa.

Komission ohjeistus auttaa matkustajia, liikenneyhtiöitä ja viranomaisia tässä ennenkokemattomassa tilanteessa, kun EU-maat ovat päättäneet merkittävistä matkustusrajoituksista. Ohjeiden uskotaan selkiyttävän tilannetta ja siten osaltaan hillitsevän mittavia kustannuksia, joita epidemiasta koituu liikennealalle.

Ohjeet kattavat matkustajien oikeudet ja vastaavasti liikenneyhtiöiden velvollisuudet lento-, raide-, laiva-, linja-auto- sekä meri- ja sisävesiliikenteessä. Jos matkustajan matka esimerkiksi peruuntuu, hän voi valita joko lipun hinnan palauttamisen tai uudelleenreitityksen lopulliseen määränpäähän myöhempänä ajankohtana. Ohjeissa korostetaan, että olosuhteet ovat nyt hyvin poikkeukselliset, mistä syystä esimerkiksi korvaukseen, johon matkustaja on tavallisesti oikeutettu, jos lento perutaan alle kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää, ei voi vedota.

EU:n matkustajien oikeuksia koskevien asetusten tulkintaohjeet covid-19-tilanteen edetessä – Commission Notice Interpretative Guidelines on EU passenger rights regulations in the context of the developing situation with Covid-19

Lue lisää...

Toimittaja: Jukka Savolainen, Edilex-toimitus (jukka.savolainen@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.