Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

18.3.2020 10.00 Erimielinen hovioikeus vapautti törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun 2 vuoden 2 kuukauden rangaistuksesta ja 12 000 euron vahingonkorvauksista

Erimielinen hovioikeus vapautti törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun 2 vuoden 2 kuukauden rangaistuksesta ja 12 000 euron vahingonkorvauksista

Koska rikosoikeudessa aiemmin todetuin tavoin on lähtökohtana syyttömyysolettama, koska näyttökynnys seksuaalirikoksissa ei ole alempi kuin muissa yhtä vakavissa rikoksissa ja koska asianomistajan todentuntuinen ja vakuuttavakin kertomus tarvitsee virheettömyyden varmistamiseksi tuekseen välillistä näyttöä, jota nyt ei ollut esitetty, HO:n enemmistö katsoi asiassa jääneen varteenotettava epäily vastaajan syyllisyydestä hänen viakseen väitettyyn rikokseen ja syyte oli hylättävä. Eri mieltä ollut hovioikeudenneuvos katsoi, että syytteen tueksi oli esitetty riittävä näyttö, eikä vastaajan syyllisyydestä ollut jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Syytä KO:n tuomion muuttamiseen syyksilukemisen osalta ei eri mieltä olleen hovioikeudenneuvoksen mukaan ollut. (Vailla lainvoimaa 18.3.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.