Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

11.3.2020 8.26 Hovioikeuden ratkaisu velan vanhentumisesta ja oikeasta velallisesta kun alaikäinen oli tilannut kengät verkkokaupasta

Hovioikeuden ratkaisu velan vanhentumisesta ja oikeasta velallisesta kun alaikäinen oli tilannut kengät verkkokaupasta

Ottaen huomioon A:lle lähetettyjen kirjeiden lähetysajankohdat, määrä ja niiden sisältö, hovioikeus katsoi, että velan vanheneminen oli katkaistu velan vanhentumisesta annetun lain mukaisesti. B oli 17-vuotiaana tilannut äitinsä A:n nimissä kengät itselleen. Oikeustoimea oli pidettävä holhoustoimesta annetun lain 24 §:n mukaisena tavanomaisena ja merkitykseltään vähäisenä. Koska tuote oli kuitenkin ostettu laskulla, lähtökohtana on, että tuotteen ostamiseen olisi ostoksen tavanomaisuudesta huolimatta tullut olla huoltajan suostumus. Vaikka tilaaja oli tosiasiassa ollut alaikäinen B, oli hänen äitinsä A tullut tietoiseksi tilauksesta ja hyväksynyt sen eli perintätoimet oli hyvän perintätavan mukaisesti kohdistettu alaikäisen lapsen huoltajaan, joka oli ilmoitettu maksuvelvolliseksi. (Vailla lainvoimaa 11.3.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.