Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 8.12.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä tiistaina 7.12.2021 klo 21.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä 8.12.2021 n. klo 02.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

11.3.2020 11.00 KHO kumosi terveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelujen arvonlisäverosta annetut HAO:n ja Verohallinnon päätökset valituksenalaisilta osin

Asiassa oli kysymys siitä, katsotaanko kaupungin luovuttavan kaupungille terveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut tuottavalle A Oy:lle (palveluntuottaja) ennakkoratkaisuhakemuksessa tarkoitetut hoitotarvikkeet vastiketta vastaan ja onko kaupungilla oikeus AVL 130 §:ssä säädettyyn kuntapalautukseen tarvikkeiden hankintaan sisältyvästä arvonlisäverosta. HAO:n ja Verohallinnon päätökset kumottiin valituksenalaisilta osin ja uutena ennakkoratkaisuna lausuttiin ennakkoratkaisukysymyksen 1.2 osalta, että kaupungilla on oikeus saada AVL 130 §:ssä tarkoitettu palautus omissa nimissään tekemiin palvelusopimuksen 13. kohdan toisessa kappaleessa tarkoitettuihin hankintoihin sisältyvästä arvonlisäverosta, kun kaupunki antaa tässä kysymyksessä tarkoitetut hyödykkeet palveluntuottajan käytettäväksi, ja ennakkoratkaisukysymyksen 3. osalta, että kaupungin ei ollut suoritettava arvonlisäveroa hyödykkeiden antamisesta palveluntuottajan käytettäväksi ennakkoratkaisukysymyksessä 1.2 tarkoitetuissa tilanteissa. (Julkaisematon 11.3.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.