Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

5.3.2020 15.00 Merisotakoulun komentajana toiminut tuomittiin koulun perinnepäivän iltajuhlassa tapahtuneesta seksuaalisesta ahdistelusta ja palvelusrikoksesta 40 päiväsakon rangaistukseen ja suorittamaan korvausta kärsimyksestä

HO katsoi, että vastaajan menettelyn moitittavuutta lisäsi se, että hän oli kohdistanut menettelynsä kahteen organisaatiossa nuorempaan henkilöön. Vastaaja oli edustanut Merisotakoulua ja ollut tilaisuudessa (11.5.2017) korkea-arvoisin sotilashenkilö, missä asemassa vastaajalle oli ollut asetettava korkeat käyttäytymisvaatimukset. HO piti oikeudenmukaisena rangaistuksena vastaajan syyksi luetuista rikoksista yhteistä 40 päiväsakon sakkorangaistusta. HO katsoi, että tilanteessa kärsimyksen määrää lisäävänä oli ollut vastaajan sotilasorganisaatiossa korkea asema, joka oli ollut omiaan erityisesti hämmentämään rikoksen uhria ja vaikeuttamaan puolustautumista. Kärsimykseen oli vaikuttanut myös se, että ahdistelu oli tapahtunut juhlatilaisuudessa yleisesti havaittavissa. Toisaalta A oli voinut pyytää välittömästi apua. Vaikka kyse oli ollut tilanteesta, jota voitiin pitää poikkeuksellisena, ei tekoa ollut kuitenkaan pidettävä seksuaalisena ahdisteluna siten erityislaatuisena, että olisi ollut perusteita ylittää henkilövahinkoasiain neuvottelukunnan suositusten korvausasteikko koskien seksuaalista ahdistelua. Asiassa mainitut seikat ja henkilövahinkoasiain neuvottelukunnan suositukset (kohta 1.3.3) huomioon ottaen HO katsoi kohtuulliseksi korvaukseksi kärsimyksestä 700 euroa. (Vailla lainvoimaa 5.3.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.