Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

4.3.2020 16.00 Yksityishenkilöltä otettu ja maksamaton laina ei estänyt velkajärjestelyn myöntämistä - käräjäoikeuden päätös kumottiin

Yksityishenkilöltä otettu ja maksamaton laina ei estänyt velkajärjestelyn myöntämistä - käräjäoikeuden päätös kumottiin

HO katsoi, ettei asiassa esitetyn selvityksen perusteella hakijan velkojen perusteesta, hänen tavastaan hoitaa talouttaan tai muista asiassa esitetyistä seikoista voitu päätellä olevan todennäköistä, että hakijan velkaantuminen A:lle olisi ollut harkittua. Myöskään hakijan velkaantumiseen johtaneita toimia ei voitu kokonaisuutena arvioiden pitää piittaamattomina ja vastuuttomina ottaen huomioon hänen ikänsä (s. 1949), asemansa ja muut olosuhteet asiassa. VJL 10 §:n 7 kohdan mukaisen kokonaisarvioinnin perusteella HO katsoi, ettei velkajärjestelyn myöntämiselle ollut olemassa VJL 10 §:n 7 kohdan mukaista estettä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.