Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

3.3.2020 15.30 Apulaisoikeusasiamies: TE-toimisto laiminlöi työttömyysturva-asian asianmukaisen ja huolellisen käsittelyn, kun se ei välittömästi selvittänyt kantelijan opiskelun vaikutusta työttömyysetuuteen

Apulaisoikeusasiamies: TE-toimisto laiminlöi työttömyysturva-asian asianmukaisen ja huolellisen käsittelyn, kun se ei välittömästi selvittänyt kantelijan opiskelun vaikutusta työttömyysetuuteen

Kantelija arvosteli kirjoituksessaan työ- ja elinkeinotoimiston toimipisteen menettelyä hänen asiassaan. Kantelija kertoi kysyneensä toimistosta loppuvuodesta 2011, miten merkonomin opintojen aloittaminen vaikuttaisi hänen työttömyysturvaansa. Toimiston virkailija oli tuolloin kantelijan kertoman mukaan ilmoittanut, että työttömyysturvaan ei ole oikeutta niiltä päiviltä, jolloin kantelija olisi opiskelemassa.Puolitoista vuotta myöhemmin toimisto tutki kantelijan asian tarkemmin ja piti hänen opiskelujaan päätoimisina. Kela päätti periä kantelijalta takaisin lähes 9 000 euroa maksamaansa työmarkkinatukea. Kantelija kertoi hakeneensa päätökseen muutosta, mutta muutoksenhakuasteet ovat hylänneet hänen valituksensa. Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen katsoi, että TE-toimisto oli menetellyt lainvastaisesti, kun se ei ollut välittömästi loppuvuodesta 2011 selvittänyt kantelijan opiskelujen päätoimisuutta ja niiden vaikutusta työttömyysturvaan. Apulaisoikeusasiamies totesi ratkaisussaan myös, että että kysymys opintojen aloittamisen vaikutuksesta työttömyysturvaan on niin tärkeä kysymys, että sitä koskevista keskusteluista tulisi lähtökohtaisesti tehdä merkintä asiakirjoihin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.