Edilexissä on huoltokatko torstaina 17.6.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö, Rikos- ja prosessioikeus

3.3.2020 15.05 Hovioikeus tuomitsi metsästysseuran puheenjohtajan sakkoihin kaadetun karhun lihojen myynnistä ilman vaadittavaa todistusta - syyte metsästysseuraa vastaan hylättiin

Hovioikeus tuomitsi metsästysseuran puheenjohtajan sakkoihin kaadetun karhun lihojen myynnistä ilman vaadittavaa todistusta - syyte metsästysseuraa vastaan hylättiin

A:n ja Seuran osalta kysymys oli 23.8.2017 kaadetun karhun lihojen myynnistä ilman vaadittavaa todistusta. HO katsoi, että metsästysseuran puheenjohtaja oli kysymyksessä olevalla menettelyllään syyllistynyt ainoastaan luonnonsuojelulain 58 §:n 2 momentin 5 kohdassa tarkoitettuun luonnonsuojelurikkomukseen. Asiaan liittyvät seikat huomioon ottaen vastaajaa ei ollut jätettävä teostaan rangaistukseen tuomitsematta. HO katsoi, että 10 päiväsakon suuruinen sakkorangaistus oli oikeudenmukainen seuraamus vastaajan syyksi luetusta rikkomuksesta. Oikeushenkilön rangaistusvastuun osalta HO totesi, että vastuu edellyttää, että oikeushenkilön toiminnassa on tehty sellainen rikoslaissa säädetty rikos, josta seuraamukseksi on säädetty yhteisösakko. Vastaajan menettely oli rangaistavaa ainoastaan luonnonsuojelulain perusteella, mistä ei seurannut oikeushenkilön rangaistusvastuuta. Tämän vuoksi syyte ja muut vaatimukset metsästysseuraa vastaan oli hylättävä. (Vailla lainvoimaa 3.3.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.