Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 1.4.2020. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

27.2.2020 14.40 Petoksen yrityksestä tuomittu 30 päivän vankeusrangaistus alennettiin 40 päiväsakoksi

Petoksen yrityksen kohteena oli ollut 949 euron arvoinen puhelin. Tavoitellun hyödyn määrä ei siten ollut ollut erityisen suuri. Se, että teossa oli käytetty toisen henkilön henkilötietoja, lisäsi jonkin verran rikoksen moitittavuutta, mutta teko oli kuitenkin jäänyt yritykseksi. Valittajan aikaisemmista rikoksista oli kulunut aikaa, ja ne olivat olleet erilaisia rikoksia kuin nyt kysymyksessä oleva rikos. Myöskään koventamisperustetta ei ollut tässä asiassa sovellettu. Tässä tapauksessa oli kysymys yksittäisestä, suhteellisen lievästä rikoksesta, josta rangaistuskäytännön mukaan tuomitaan sakkorangaistus. HO katsoi, että tässä tapauksessa oikeudenmukainen seuraamus rikoksesta oli 40 ps suuruinen sakkorangaistus. Rangaistusta oli siten lievennettävä. (Vailla lainovimaa 29.2.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.