Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 1.4.2020. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

26.2.2020 7.59 Hovioikeus: Asia oli tuomioistuinharjoittelusta annetussa laissa tarkoitella tavalla käräjänotaarille laatunsa vuoksi vaikea ratkaista joten käräjäoikeus ei ollut päätösvaltainen

Hovioikeus: Asia oli tuomioistuinharjoittelusta annetussa laissa tarkoitella tavalla käräjänotaarille laatunsa vuoksi vaikea ratkaista joten käräjäoikeus ei ollut päätösvaltainen

Asiassa oli jo lähtökohtaisesti kysymys tavanomaisesta poikkeavasta sopimuksesta ja lisäksi vastaajan mahdollinen kuluttaja-asema ja siihen liittyvät kansalliset säännökset sekä unionin oikeuden kuluttajansuojaa koskeva sääntely olivat korostaneet asian vaikeutta ottaen huomioon myös sen, mihin käräjäoikeudessa oli vedottu. Asiaa oli siten pidettävä oikeudellisesti vaikeana, ja asian käsittely oli vaatinut myös prosessinjohdon osalta sellaista osaamista, jota tuomioistuinharjoittelijoilla ei yleensä ole. Hovioikeus katsoi, että asia oli ollut tuomioistuinharjoittelusta annetun lain 16 §:ssä tarkoitella tavalla laatunsa vuoksi vaikea ratkaista. Koska käräjäoikeus ei ollut asiaa käsitellessään ja ratkaistessaan päätösvaltainen, käräjäoikeuden tuomio oli poistettava ja asia palautettava käräjäoikeuteen. (Vailla lainvoimaa 26.2.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.