Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus, Rikos- ja prosessioikeus

25.2.2020 13.00 Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomitsemat salakuljetuksen ja veropetoksen lieviksi nuuskan maahantuonnissa

Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomitsemat salakuljetuksen ja veropetoksen lieviksi nuuskan maahantuonnissa

A:n salakuljetusrikos oli ollut kokonaisuutena arvostellen vähäinen. Salakuljetusrikos oli siten luettava A:n syyksi lievänä tekomuotona. Hovioikeus katsoi, että A oli veron välttämistarkoituksessa laiminlyömällä ilmoittaa tuomansa nuuskan veroviranomaiselle yrittänyt aiheuttaa arvonlisäveron määräämättä jättämisen ja hänen menettelynsä siten täytti veropetoksen tunnusmerkistön. Ottaen kuitenkin huomioon tavoitellun taloudellisen hyödyn vähäinen määrä ja se seikka, että kysymys oli ollut tuonnista omaan käyttöön, A:n veropetosrikos oli kokonaisuutena arvostellen vähäinen. Veropetosrikos oli siten luettava A:n syyksi lievänä tekomuotona. Rangaistukseksi oli mitattava 30 päiväsakkoa. (Vailla lainvoimaa 25.2.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.