Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

25.2.2020 11.00 Ryhmäkodin hoitaja tuomittiin asiakkaansa pahoinpitelystä 45 päiväsakon rangaistukseen - kärsimyksen korvaamista ei hyväksytty

Vastaajan syytteen teonkuvauksen mukainen menettely oli tullut toteennäytetyksi. Vastaajan syyllisyydestä ei ollut jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Teko oli tapahtunut ryhmäkodissa, jossa asianomistaja oli ollut hoidettavana ja asunut. Vaaditun kärsimyskorvauksen osalta KO oli kokonaisarvionaan päätynyt siihen, ettei asianomistajan henkilökohtaista koskemattomuutta ollut loukattu niin vakavalla tavalla, että hänen vaatimuksensa kärsimyksen korvaamisesta olisi voitu hyväksyä. HO hyväksyi pääkäsittelyn pidettyään KO:n johtopäätökset ja perustelut. Aihetta KO:n tuomion muuttamiseen ei ollut. (Vailla lainvoimaa 25.2.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.