Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 1.4.2020. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

25.2.2020 13.30 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi vastaajien syyllistyneen ryöstön ja pahoinpitelyn lisäksi törkeään kotirauhan rikkomiseen

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi vastaajien syyllistyneen ryöstön ja pahoinpitelyn lisäksi törkeään kotirauhan rikkomiseen

Käräjäoikeus totesi, että A ja B eivät olleet tunkeutuneet asuntoon, vaan siellä ollut henkilö oli päästänyt heidät sisälle asuntoon. Käräjäoikeuden mukaan se, että A ja B olivat sisällä asunnossa pahoinpidelleet kahta henkilöä ja anastaneet asunnosta omaisuutta, tulivat rangaistavaksi omina rikoksinaan ryöstönä ja pahoinpitelynä, eikä kyse näin ollen ollut kotirauhan rikkomisena rangaistavasta menettelystä. Syyte oli siksi hylättävä. Hovioikeuden mukaan se, että asunnossa ollut henkilö oli avannut vastaajille oven heidän soittaessaan ovikelloa ei poistanut sitä seikkaa, että asuntoon oli tunkeuduttu luvatta. Näin ollen asuntoon oli tunkeuduttu oikeudettomasti ja kyseessä oli ollut kotirauhan rikkominen. (Vailla lainvoimaa 25.2.2020) 

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.