Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä maanantaina 28.9.2020. Palvelun hakutoiminnot eivät toimi klo 21-22 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

13.2.2020 14.05 Hovioikeus: Riittävää oli että maksuvaatimus oli tullut takaajan saataville eikä sen tiedoksisaaminen edellyttänyt että takaaja olisi nimenomaisesti ottanut maksuvaatimuksen sisältäneistä lähetyksistä selon

Hovioikeus: Riittävää oli että maksuvaatimus oli tullut takaajan saataville eikä sen tiedoksisaaminen edellyttänyt että takaaja olisi nimenomaisesti ottanut maksuvaatimuksen sisältäneistä lähetyksistä selon

Asiassa oli ensinnäkin kysymys siitä, olivatko velat, joita takauksen perusteella vaadittiin maksettaviksi, olleet erääntyneitä. Toiseksi kysymys oli siitä, oliko takaajalta vaadittu suoritusta ennen määräaikaisen takauksen voimassaolon päättymistä ja riittikö velkojan oikeuden säilyttämiseksi se, että maksuvaatimus oli toimitettu takaajan saataville ennen määräajan päättymistä. Lisäksi oli kysymys oikeudenkäyntikulujen korvausvelvollisuudesta. (Vailla lainvoimaa 13.2.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.