Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

12.2.2020 13.15 Hovioikeus: Käräjäoikeuden menettely ei ollut riittävän perusteellista luottoehtojen kohtuuttomuutta koskevassa asiassa

Hovioikeus: Käräjäoikeuden menettely ei ollut riittävän perusteellista luottoehtojen kohtuuttomuutta koskevassa asiassa

Käräjäoikeuden olisi tullut arvioida luottoehtojen kohtuuttomuutta kuluttajansuojalain 4 luvun 1 §:n perusteella. Käräjäoikeus oli  jättänyt lausumatta A:n esittämästä ja asian ratkaisun kannalta keskeisestä kiistämisperusteesta. Asiaa kokonaisuutena arvioiden hovioikeus katsoi, että käräjäoikeuden menettely ei ollut riittävän perusteellista. Hovioikeuden päätöksessä esitetyt seikat sekä oikeusastejärjestys ja asianosaisten muutoksenhakumahdollisuus huomioon ottaen asiaa ei voitu käsitellä hovioikeudessa ensiasteena eikä hovioikeus voinut siten ottaa asiaa välittömästi ratkaistavakseen vain tarkoituksenmukaisuussyistä viivästyksen tai kustannusten välttämiseksi. Asian selvittämättömään tilaan nähden palauttamista vain perustelujen täydentämistä varten ei ollut pidettävä riittävänä. Asia oli palautettava käräjäoikeuteen kokonaisuudessaan uutta käsittelyä varten. (Vailla lainvoimaa 12.2.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.