Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

12.2.2020 16.00 (päivitetty 13.2.2020 13.53) Työntekijän lähettämää tekstiviestiä ei katsottu työsuhteen päättämisilmoitukseksi yksin eikä myöskään yhdessä sen tosiseikan kanssa, että työntekijä oli poistunut työpaikalta eikä ollut enää palannut

Työntekijän lähettämää tekstiviestiä ei katsottu työsuhteen päättämisilmoitukseksi yksin eikä
myöskään yhdessä sen tosiseikan kanssa, että työntekijä oli poistunut työpaikalta eikä ollut enää palannut

Työsuhteen päättämistoimi on erityisesti työntekijän näkökulmasta hyvin merkityksellinen. KO oli katsonut, että kantajan yhtiön toimitusjohtajalle lähettämä tekstiviesti ei ollut selkeä ja yksiselitteinen eikä sitä voitu katsoa työsuhteen päättämisilmoitukseksi yksin eikä myöskään yhdessä sen tosiseikan kanssa, että kantaja oli poistunut työpaikalta eikä ollut enää palannut. Asiassa oli näin ollen työnantajan näkökulmasta jäänyt tulkinnanvaraiseksi se, mitä työntekijä oli tuolla tekstiviestillä ja poistumisellaan tarkoittanut. Työnantajan velvollisuutena oli ollut tällaisessa tilanteessa varmistaa, onko työntekijän tarkoituksena ollut päättää työsopimus. (Vailla lainvoimaa 12.2.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.