Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

30.1.2020 15.30 Unionin tuomioistuin täsmentää perusteet, joilla sovintosopimus farmaseuttisen patentin haltijan ja rinnakkaislääkkeiden valmistajan välisessä riidassa on ristiriidassa EU:n kilpailuoikeuden kanssa

Unionin tuomioistuin täsmentää torstaina (30.1.) antamassaan tuomiossa Generics (UK) ym. (C-307/18)  perusteita, joita sovelletaan farmaseuttisten patenttien haltijan ja rinnakkaislääkkeiden valmistajien välisten riitojen sovintosopimusten luokitteluun suhteessa sellaisten menettelytapojen tai sopimusten kieltoon, joiden tarkoituksena tai vaikutuksena on kilpailun rajoittaminen (SEUT 101 artikla), ja määräävän markkina-aseman väärinkäytön kieltoon (SEUT 102 artikla).

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.