Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

23.1.2020 11.30 Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen: KKO:2020:4 – Samanarvoisen työn tunnistamisesta

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen: KKO:2020:4 – Samanarvoisen työn tunnistamisesta

Työtuomioistuimen jäsen, SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto esitti Edilexissä kriittisiä huomautuksia koskien korkeimman oikeuden tuomiota 2020:4. Oma käsitykseni poikkeaa Lehdon esittämästä. Pidän korkeimman oikeuden tuomiota perusteltuna. Työtehtävien katsominen samanarvoisiksi ei ole mahdollista, jos tehtävät selvästi eroavat toisistaan. Samanarvoisiksi katsominen on sen sijaan mahdollista vain, jos tehtävät ovat riittävän samanlaisia. Korkeimman oikeuden tuomion yksittäistapauksellisessa arvioinnissa työtehtävien katsottiin selvästi poikkeavan toisistaan ja ne siksi eivät olleet vertailukelpoisia.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.