Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta, Julkisoikeus

21.1.2020 9.50 Hallinto-oikeus kumosi kaupunginhallituksen päätöksen kiinteistönkaupasta

Hallinto-oikeus kumosi kaupunginhallituksen päätöksen kiinteistönkaupasta

Hallinto-oikeus totesi, että kaupungin käytössä olleessa metsänhoitoyhdistyksen arviolausunnossa oli arvioitu määräalan metsätaloudellinen käypä arvo. Arviolausunnossa ei ollut otettu huomioon alueeseen kohdistuvaa pitkäaikaista maanvuokrasopimusta. Alueella on vuokrasopimuksen perusteella jo hevostoimintaa ja kaupunginhallituksen päätöksestä ilmenee lisäksi, että määräala on tarkoitus myydä edelleen kehitettävään hevosharrastus- ja hevosurheilukäyttöön. Määräalasta oli samaan aikaan nyt hyväksytyn tarjouksen kanssa tehty toinen tarjous, jossa tarkoituksena oli myös ollut alueen käyttäminen mainittuun tarkoitukseen. Molemmat tarjoukset ylittävät selvästi metsänhoitoyhdistyksen antaman arvion. Hallinto-oikeus katsoi, että tässä tilanteessa metsänhoitoyhdistyksen vuonna 2016 antama arvio alueen arvosta ei ollut riittävä päätöksenteon perustaksi. Kaupunginhallitus ei siten ollut menetellyt myytävän kohteen markkina-arvon määrittämisessä kuntalain 130 §:n edellyttämällä tavalla.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.