Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

16.1.2020 14.00 (päivitetty 17.1.2020 9.31) Petosten tekemistä jatkanut tuomittiin puolen vuoden vankeusrangaistukseen koventamisperustetta soveltaen

Vastaaja oli syyllistynyt 2 kuukauden aikana yhteensä 16 petokseen. Yksittäisille asianomistajille aiheutuneet vahingot olivat olleet 20-350 euroa. Vahingon määrä oli ollut yhteensä noin 3.000 euroa. Vastaaja syyksi luettu petosten sarja vastasi läheisesti KKO:n ratkaisussa KKO 2018:44 kuvattua tapausta. KKO:n ratkaisua soveltaen katsottiin, että oikeudenmukainen rangaistus vastaajan rikoksista oli 4 kk 15 pv vankeutta ennen koventamisperusteen soveltamista. Vastaaja oli aiemmin tuomittu lukuisista samanlaisista petoksista. Vastaaja oli jatkanut rikosten tekemistä vain kuukauden kuluttua siitä, kun hän oli saanut vastaavista rikoksista edellisen tuomionsa 8.12.2017. Koventamisperusteen vaikutus yhteiseen rangaistukseen oli tässä tapauksessa 1 kk 15 pv. Vastaajalle tuomittiin rangaistukseksi 6 kk vankeutta. (Vailla lainvoimaa 16.1.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.