Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

14.1.2020 14.00 Edullisemmista kengistä arvokkaampiin kenkiin hintalapun vaihtanut tuomittiin lievästä petoksesta sakkoihin

Edullisemmista kengistä arvokkaampiin kenkiin hintalapun vaihtanut tuomittiin lievästä petoksesta sakkoihin

Näytetyksi oli tullut, että vastaaja oli toiminut asiassa tahallisesti ja hänen tarkoituksenaan oli ollut erehdyttää kauppaa myymään jalkineet hänelle niiden todellista myyntihintaa (44,95 €) alemmalla hinnalla (12,95 €). Asiassa esitetyn kirjallisen todistelun ja todistajan kertomuksen perusteella vastaajan syyllisyydestä ei ollut jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Vartija oli ottanut vastaajan kiinni kassalinjan jälkeen, joten tuote oli saatu myyntikuntoisena takaisin. Rangaistusta (20 ps) mitattaessa oli otettu huomioon syyksiluetulla teolla tavoitellun taloudellisen hyödyn määrä. HO ei myöntänyt tuomiosta valittaneelle vastaajalle jakokäsittelylupaa. (Vailla lainvoimaa 14.1.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.