Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

31.12.2019 10.30 Hovioikeuden erimielinen tuomio seurustelusuhteessa tehdyn törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön rangaistuksesta

Hovioikeuden erimielinen tuomio seurustelusuhteessa tehdyn törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön rangaistuksesta

Vastaaja oli ollut tekoaikaan iältään noin 25 v ja asianomistaja tekoajan alkaessa 15 v 3 kk ja sen päättyessä 15 v 6 kk. KO oli tuominnut vastaajan törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1 v 8 kk ehdolliseen vankeuteen. Asiassa oli syyttäjän valituksen johdosta kysymys siitä, tuliko vastaajalle tuomittua rangaistusta korottaa ja mikäli rangaistusta ei koroteta, tuliko sitä ainakin koventaa. HO:n enemmistö piti oikeudenmukaisena seuraamuksena 2 v vankeusrangaistusta. Ehdotonta ja ehdollista rangaistusta puoltavia seikkoja punnittuaan HO:n enemmistö päätyi siihen, ettei vastaajan rangaistusta voitu tuomita ehdollisena. Yksi hovioikeudenneuvoksista oli eri mieltä rangaistuksen määräämisen osalta. Eri mieltä ollut oikeusneuvos piti oikeudenmukaisena rangaistuksena KO:n tuomitsemaa 1 v 8 kk vankeusrangaistusta. Hän katsoi, että KO:n tuomiota oli muutettava siten, että vastaaja on tuomittava KO:n tuomitseman ehdollisen vankeusrangaistuksen ohessa 80 tunniksi yhdyskuntapalveluun. (Vailla lainvoimaa 31.12.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.