Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

13.12.2019 12.00 Kahvinpuruja moottorikelkkojen polttoainetankkeihin laittaneelle oli määrättävä tuntuva sakkorangaistus

Kahvinpuruja moottorikelkkojen polttoainetankkeihin laittaneelle oli määrättävä tuntuva sakkorangaistus

Ottaen huomioon rikoksen vahingollisuus ja rikoksesta ilmenevä tekijän syyllisyys, KO oli todennut, että vastaajalle (s. 1968) oli määrättävä tuntuva sakkorangaistus (50 ps). Vastaaja lausui HO:ssa, että KO oli arvioinut asiassa esitetyn näytön väärin. Syyttäjä lausui, että KO oli ratkaissut asian oikein. Kun verrattiin syytettä tukevia ja sitä vastaan puhuvia seikkoja, niin asiassa ei jäänyt varteenotettavaa epäilystä vastaajan syyllisyydestä. Mainitsemillaan perusteilla HO katsoi näytetyksi, että vastaaja oli syyllistynyt KO:n hänen syykseen lukemaan vahingontekoon. (Vailla lainvoimaa 13.12.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.